Det är alltid bra att ha fötterna på jorden. Om man dessutom har ett lämpligt golv att stå på blir tillvaron ännu stadigare.

Flugeby är en bra hjälp på vägen, oavsett om du vill sätta fötterna på plast, klinker, kakel, laminat, linoleum, trä eller heltäckningsmattor. I vår personalstyrka ingår tolv professionella golvläggare som arbetar med alla typer av golv och vi hjälper dig gärna på vägen även om du vill göra jobbet på egen hand.

Olika golvtyper

Ett plastgolv är lätt att installera och kan se ut nästan hur som helst. Här finns mönster, färger och texturer för alla smaker. Plast är slitstarkt, lättskött och tål vatten och fukt. Därför passar en plastmatta lika bra i barnkammaren och på kontoret som i köket eller hallen.

Trä har alltid använts som byggmaterial i hus, och trägolv passar in i de flesta rum, tillsammans med de flesta typer av inredningar. Oavsett om du vill ha ett rustikt brädgolv, klassisk parkett eller en strikt, modern känsla stärker ett trägolv personligheten och blir bara vackrare med åren.

Ett laminatgolv tål det mesta, det är gjort för att användas. Laminatgolv passar i de flesta utrymmen och det är lätt att sköta år efter år. Dessutom är det lätt att lägga in på egen hand, och fungerar utmärkt över vattenburna golvvärmesystem.

En textilmatta är mjuk och skön att gå på, och håller kylan borta i källare och gillestugor. Textilmattor är också ljuddämpade, varför de passar bra i kontorsmiljö

Klinker är egentligen keramik, ett naturmaterial med mer än 2500 år på nacken. Klinker är tåligt och lätt att göra rent. Därför är ett klinkergolv perfekt i entrén, hallen eller köket, utrymmen där människor rör sig och gör saker. Vissa typer av klinker fungerar också bra utomhus, eftersom de kan stå emot kyla och fukt.

Linoleum är ett rent naturmaterial som tål det mesta, och passar överallt utom i våtutrymmen. Materialet håller länge, och kan också renoveras. Linoleumgolv finner man oftast i offentliga miljöer där många människor passerar dagligen, men även i privatbostäder är linoleum en bra lösning.

Golvslipning

Ett trägolv som vårdas och sköts om behåller sin kvalitet, skönhet och karaktär i många år. Vi på Flugeby utför slipning och efterbehandlingar på alla typer av trägolv. Hos oss kan du också hyra golvslipningsmaskiner om du vill göra jobbet själv.

Maskinuthyrning

Vill du göra jobbet på egen hand? Hos oss kan du hyra utrustning för golvslipning, polermaskin, mattvättmaskin och andra redskap som exempelvis kakelskärare. Vi kommer gärna med tips och råd om hur du får ett bra resultat.